Heerlijk uit eten bij Restaurant Us HeitCulinair genieten in Leeuwarden

Reserveer een tafel

Over Restaurant Us Heit

Het Restaurant Us Heit is gevestigd in een van de prachtige zalen van het paleis.
De term, Us Heit, gebruiken Friezen voor ‘onze vader’. In de romantische ambiance kunt u genieten van culinaire hoogstandjes die bereid zijn met streek- en seizoensgebonden producten.

Openingstijden

 • Lunch: 12:30 - 15:00 uur
 • Diner: 18:00 - 21:30 uur


Bekijk de restaurantwebsite

Acties & Evenementen


  

 

 

Klassieke Wildstoof - €19,50,- p.p.

01 januari 2018 - 31 januari 2018
De gehele maand januari geniet u bij Fletcher Hotels van een heerlijk klassieke wildstoof met rode kool en stoofpeer voor maar €19,50.

Combineer de wildstoof met een bijpassend Bavaria Bock biertje voor €23,-.

Reserveren

 

 

 

 

 

 

High Tea - €17,50 p.p.

Enkel op reservering
Beleef de ultieme ervaring in Restaurant Us Heit met een vorstelijke High Tea in één van de mooiste vertrekken van het voormalige paleis. In de sfeervolle Nassauzaal kunt u elke dag tussen 13.00 uur en 15.00 uur genieten van huisgemaakte hartige hapjes en patisserie en de mooiste theesoorten.

Om uw High Tea een feestelijk tintje te geven kunnen wij voor een supplement van € 5,00 per persoon een glas Prosecco serveren.

Meer informatie of reserveren? Bel 058-216 2180 of mail naar info@hotelstadhouderlijkhof.nl

 

 


 

 

 


High Wine - €24,50 p.p.

Enkel op reservering
Bij de High Wine gaat het om de juiste wijn-spijs combinatie. Creatieve gerechten uit onze keuken gecombineerd met heerlijke wijnen. U krijgt vier gerechtjes met bijpassende wijnen. De High Wine kunt u  dagelijks reserveren vanaf 15.00 uur.

Tip: geen wijnliefhebber? Kies voor onze High Beer.

Meer informatie of reserveren? Bel 058-216 2180 of mail naar info@hotelstadhouderlijkhof.nl

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

Romantisch Valentijnsdiner - €32,50- p.p.

10 februari 2018 - 18 februari 2018
Op zoek naar het perfecte avondje uit met uw Valentijn? Reserveer nu een romantisch 3-gangen Valentijnsdiner voor twee.

Kurkenactie
Uw Valentijnsdiner wordt niet alleen extra romantisch met een flesje bubbels, maar u maakt ook nog eens kans op een mooie prijs! Doe mee met de kurkenactie en win een dinercheque voor 2 personen t.w.v. €59. Bestel tijdens uw Valentijnsdiner een fles bubbels, laat uw gegevens achter en wie weet bent u aan het einde van de Valentijnsweek de gelukkige winnaar!

Menukaart

Reserveer een tafel

 

 

 

 

Theaterdiners


Theaterdiner - Het Koninklijk Banket - Een royale parodie op de monarchie

In samenwerking met Van Ravesteijn Theater & Events, organiseert Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof een lachwekkende dinervoorstelling. Geschikt voor groepen vanaf 20 personen die een avond flink willen lachen om de eigenaardigheden van de adel.“Het Koninklijk Banket” is een hilarische, muzikale en interactieve diner-voorstelling.U beleeft het wel en wee van een absurde koninklijke familie.

Het verhaal
Een Friese nazaat van een bastaardtak van de Nassaus, Majesteit Regina Adrenalina, zit al jaren eenzaam op de Friese troon. Haar burgerman is ooit een pakje sigaretten gaan halen en nu leeft ze in het paleis met haar spuuglelijke dochter, kroonprinses Anne-Fleur. Uitgerekend die dag is het de verjaardag van de prinses. En daarom heeft Majesteit een verjaardagsfeestje georganiseerd. Tussen en met het volk. Anne-Fleur zit echter totaal niet te wachten op zoveel publieke belangstelling. Ze is snipverkouden en irriteert zich mateloos aan het koppelgedrag van haar moeder. Want moederlief is vooral bezig met het manvolk en zoekt een geschikte huwelijkspartner voor haar dochter. De monarchie loopt gevaar. Anne-Fleur gaat stevig in protest wanneer een geschikte partner is gevonden en dreigt te worden uitgehuwelijkt. De monarchie balanceert hierdoor op het randje van de afgrond. Het land dreigt stuurloos te worden en tot overmaat van ramp lekt een groot paleisgeheim uit. Het onwetende volk zit er met de neus bovenop en overweegt een republiek.

Dit stuk wordt tussen de gasten gespeeld. Men wordt niet verplicht mee te doen, maar de gevoelsmatige beleving is groot. Het is bij uitstek geschikt voor het vieren van een jubileum of verjaardag. Binnen het script is er ruimte om gasten in het zonnetje te zetten. Dat maakt het extra persoonlijk.

Kortom:
Een goed en lachwekkend verhaal, gebracht door professionele spelers onder het genot van een uitstekend diner. Een absolute aanrader.

Theaterarrangement - Het Koninklijk Banket €59,50 p.p. 

 • Sprankelende welkomstcocktail
 • Brood en boter op tafel
 • Een 3-gangen diner van de Chef
 • Onbeperkt tafelwater op iedere dinertafel
 • Aansluitend op het theaterdiner serveren wij koffie en thee met friandises
 • Overige dranken zijn op basis van nacalculatie

 

Theaterdiner - Anna & Us Heit - Een verboden liefde

In samenwerking met Van Ravesteijn Theater & Events, organiseert Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof een prachtige dinervoorstelling. De liefde tussen Willem Lodewijk en Anna staat centraal in een prachtig theaterstuk. Door hun verboden liefde werd Leeuwarden een Hofstad. Geschikt voor groepen vanaf 20 personen.

Het verhaal
Willem Lodewijk (“Us Heit”) huwde zijn nichtje, Anna van Oranje in 1587. Na hun huwelijk betrokken ze het Stadhouderlijk Hof. Ze nemen plaats aan een eettafel en vertellen en bezingen op grappige toon hun rumoerige leven. Het is een intieme musical dat tussen het publiek wordt gespeeld. Anna en Us Heit spoken na eeuwen nog steeds in hun paleis. Ze vermaken zich door het spelen van spelletjes met iedereen die binnenkomt. Maar Anna geniet niet van het spelen. Ze vraagt zich af, waarom ze nooit is geportretteerd en waarom haar vader, Willem van Oranje, nooit langs komt. Us Heit probeert haar op te vrolijken door nieuwe spellen te verzinnen. Anna ontdekt dat haar man geheimen met zich mee draagt. Ze wil de waarheid weten. Us Heit vertelt wat hij al die eeuwen voor zich heeft gehouden. Hun liefde wordt na de dood op de proef gesteld.

Theaterarrangement - Anna& Us Heit €59,50 p.p.

 • Sprankelende welkomstcocktail
 • Brood en boter op tafel
 • Een 3-gangen diner van de Chef
 • Onbeperkt tafelwater op iedere dinertafel
 • Aansluitend op het theaterdiner serveren wij koffie en thee met friandises
 • Overige dranken zijn op basis van nacalculatie

 

Algemeen

Uiteraard houden wij wel rekening met speciale wensen zoals diëten en vegatariërs, die wij graag van te voren vernemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze reserveringsafdeling. Bel naar 058 - 2180 of stuur een e-mail naar info@hotelstadhouderlijkhof.nl

Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.